Marancsik Andrea kineziológus

Marancsik Andrea kineziológus

Iskolaérett a gyermekem?

Talán korainak tűnik már most az iskolakezdésre gondolni, de azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke lassan eléri az iskolás kort, mérlegelniük kell, hogy beírassák e gyermeküket az általános iskola első osztályába vagy sem. Joggal merülnek fel kérdések a szülőkben, hiszen a legjobbat akarják gyermeküknek és tudják, visszaút már nincs.

Iskolaérett a gyermekem? Képes lesz annyi időt egyhelyben ülve, kellő figyelemmel tölteni? Van elég türelme, kitartása a sok – sok feladathoz? Hogy viseli majd a kudarcokat?

Az iskolakezdés minden gyermek életében, személyiségfejlődésében egy mérföldkő, amely gyermek és szülő számára egyaránt meghatározó. Sok szülő nagyobb aggodalommal várja az iskolát, mint a gyermek, hiszen kettejük közül neki van rálátása arra, hogy milyen feladatokat kell majd teljesíteni a kis nebulónak. Ahhoz, hogy gyermekünk számára a tanulás örömteli legyen és a diákévek szorongások, kudarcok nélkül teljenek megfelelő alapokkal kell rendelkeznie, amelyre az évek során építhet. Ehhez elengedhetetlen gyermekünk iskolaérettsége. Hogy valóban felkészült e, vagy sem a diákévekre, az sok esetben csak az iskolai évek alatt derül ki. A gyermekek tanulási nehézségei mögött számos probléma megbújik, ám ezek nagycsoportban könnyen kiszűrhetők és viszonylag rövid idő alatt korrigálhatók.

título:

Escribir.: 6400
ciudad: Kiskunhalas
calle:

enlace:

teléfono: +36706782944
sitio web: http://vanvalasztas.blogspot.h...
E-mail: kinez@gmail.hu

Start Navigation

Partners